Żurawina z pomarańczą

Sos żurawinowy ze skórką pomarańczową. Jedna porcja zawiera 0,8 g dziennego zapotrzebowania na 1,5 - 3 g stanoli roślinnych.

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 5 minut

Liczba porcji: 4

Składniki

50 g PRODUKTU BENECOL® O SMAKU MASŁA

150 g świeżej żurawiny

15 g brązowego cukru

1 pomarańcza - drobno starta skórka

Sposób przygotowania:

Gotowanie

1.

Umieść żurawinę na małej patelni wraz z Benecolem o smaku masła, brązowym cukrem i skórką pomarańczy.

2.

Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, aż żurawina puści sok.

Wskazówka:

Polecamy jako dodatek do dań z kaczki lub indyka.

Powrót do wszystkich przepisów