Tosty z jajecznicą i awokado

Idealny POMYSŁ na sobotnie lub niedzielne śniadanie, kiedy masz więcej czasu dla siebie. Obfite w zdrowe tłuszcze, błonnik oraz stanole roślinne.

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut

Liczba porcji: 1

Składniki

1-2 kromki razowego chleba

2 jajka

30 g PRODUKTU BENECOL® O SMAKU MASŁA

oliwa z oliwek

garść szpinaku

1 krojony pomidor sałatkowy

2 krojone grzyby

1/2 średniej wielkości awokado

szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Gotowanie

1.

Przygotuj tosty z chleba w tosterze i rozbij jajka na patelni.

2.

Smaż jajka na średnim ogniu, dodając 5 g Benecolu o smaku masła na patelnię, gdy jajka zaczną gęstnieć.

3.

Zanim jajka zupełnie się zetną, zdejmij je z ognia (ciepło rozgrzanej patelni wystarczy, by się dosmażyły).

4.

Podczas smażenia jajek podgrzej oliwę z oliwek na patelni i podsmaż na niej pomidory oraz grzyby, doprawione pieprzem. Pod koniec gotowania dodaj szpinak.

5.

Kiedy tosty będą gotowe, rozsmaruj na nich 25 g Benecolu o smaku masła i rozgnieć równomiernie widelcem miąższ awokado.

6.

Przygotowaną jajecznicę rozprowadź na tostach i podawaj z warzywami. Dopraw dodatkowo pieprzem.

Powrót do wszystkich przepisów