Szybkie sosy: jabłko i szałwia

Uatrakcyjnij swój lunch połączeniem jabłka i szałwii. Jedna porcja zawiera 0,8 g dziennego zapotrzebowania na 1,5-3 g stanoli roślinnych.

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 10 minut

Liczba porcji: 4

Składniki

50 g PRODUKTU BENECOL® O SMAKU MASŁA

450 g ugotowanych jabłekwcześniej obranych, i pokrojonych

3 posiekane liści szałwii

1 łyżki cukru

2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Gotowanie

1.

Umieść jabłka (ugotowane, obrane, wydrążone i posiekane) na małej patelni z szałwią, cukrem i wodą.

2.

Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż mieszanina osiągnie papkowatą konsystencję.

3.

Do powstałej pulpy dodaj Benecol o smaku masła i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia

4.

Przed podaniem zaczekaj, aż nieco ostygnie

Powrót do wszystkich przepisów