Śniadanie na ciepło z piekarnika

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 25 minut

Liczba porcji: 2

Składniki

4 wysokiej jakości kiełbaski wieprzowe lub wegetariańskie

8 szparagów

2 garści pomidorów cherry (150 g)

4 ciabatty lub inne ulubione pieczywo

2 szklanki szpinaku baby

1 cytryna

4 jajka

szczypta mielonej wędzonej papryki i pietruszki do podania

(200 g czerwonej fasolki w sosie pomidorowym do podania)

Sposób przygotowania:

Gotowanie

1.

Umieść kiełbaski wraz ze szparagami na blasze piekarnika. Piecz przez 15 minut w 180°C. Obróć kiełbaski oraz szparagi i dodaj pomidory. Gotuj przez kolejne 10 minut, aż skórka na pomidorach zacznie pękać.

2.

Umieść szpinak w misce i zalej gotującą się wodą. Odcedź po 2 minutach i skrop sokiem z cytryny.

3.

Ugotuj jajka tak, jak lubisz.

4.

Przygotuj tosty z chleba i połóż na talerzu. Dołóż szparagi, kiełbaski i pomidorki cherry. Obsyp posiekaną pietruszką i szczyptą wędzonej papryki.

Powrót do wszystkich przepisów