Pasta z cytryny i limonki

Słodkość i subtelny smak w cytrusowej paście. Jedna porcja zawiera 0,8 g codziennego zapotrzebowania na 2 g stanoli roślinnych.

Czas przygotowania 5-10 minut
Czas gotowania 0 minut

Liczba porcji: 4

 

 

Składniki

drobno starta skórka z x 1/2 limonki

drobno starta skórka z x 1/2 cytryny

1 łyżeczka soku z cytryny

50 g PRODUKTU BENECOL® O SMAKU MASŁAlub BENECOL® Z OLIWĄ Z OLIWEK

Sposób przygotowania:

Gotowanie

1.

Wymieszaj wszystkie składniki i podziel na 4 porcje. Przechowuj pastę w szczelnym pojemniku w lodówce przez okres do jednego tygodnia lub zamroź w formach na kostki lodu – po zamrożeniu wyjmij z foremek i umieść w oznakowanym pojemniku (pamiętaj o zapoznaniu się z wytycznymi producenta, dotyczącymi czasu przechowywania w zamrażarce).

Powrót do wszystkich przepisów