Naleśniki

Przepis na pyszne naleśniki na każdą porę dnia!

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 15 MINUT

Liczba porcji: 4

Składniki

100 g mąki

szczypta soli

1 jajko

300 ml mleka

60 g domowego dżemu

1 łyżeczka roztopionegoPRODUKTU BENECOL® O SMAKU MASŁA

Sposób przygotowania:

PRZYGOTOWANIA

1

Przesiej mąkę i sól do miski i zrób wgłębienie. Wlej do środka jajko, roztopione masło Benecol i połowę mleka.

2

Powoli mieszać mąkę z płynem aż zupełnie się wymieszają. Następnie ubijaj do momentu, kiedy uzyskasz gładkie ciasto i wymieszaj z pozostałym mlekiem.

Gotowanie

3

Rozgrzej patelnię, zmniejsz ogień i nałóż taką ilość masy, by patelnia była pokryta cienką warstwą.

4

Smaż na średnim ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, a następnie odwróć i podsmaż z drugiej strony. Postaraj się, by naleśniki pozostawały ciepłe przed podaniem.

5

Podawaj z domowym dżemem.

Powrót do wszystkich przepisów