Czym jest Benecol® ?

Benecol® to grupa produktów z dodatkiem unikalnego składnika, którym są stanole roślinne,
o udowodnionym działaniu obniżającym stężenie cholesterolu we krwi.

Spożywanie produktów Benecol® zaleca się wszystkim osobom, które chcą obniżyć stężenie cholesterolu we krwi. Aby uzyskać efekt obniżenia cholesterolu należy codziennie spożywać zalecaną dzienną dawkę stanoli roślinnych, czyli 2,0 gramy. Taka ilość zawarta jest w 30 gramach margaryny Benecol® czyli 3-4 kromkach pieczywa.  Regularne spożywanie produktów Benecol® w zalecanych dziennych dawkach gwarantuje obniżenie stężenia cholesterolu we krwi, co
w rezultacie prowadzi do zmniejszenia ryzyka wystąpienia chorób serca i układu krążenia.

Margaryna Benecol®  została wprowadzona na polski rynek w 2002 roku.  Od ponad 17 lat Benecol® pomaga Polakom skutecznie obniżać stężenie cholesterolu. Na rynku dostępne
są margaryny i tłuszcze do smarowania pieczywa Benecol®. Produkty Benecol®
są zalecane przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi.

Marka Benecol® po raz pierwszy została wprowadzona na rynek w Finlandii, w roku 1995. Dziś produkty Benecol® są dostępne w 30 krajach na całym świecie i pomagają milionom konsumentów skutecznie obniżać stężenie cholesterolu we krwi.